Давид – за смелостта да се обичаме

Ревю от „Книжанка

“Давид” е третият авторски проект на художничката Евгения Войнова след “Цветна бъркотия” и “Матея”. И най-дългоочакваният. Подготовката по книгата й отнема близо 4 години. Когато я отворих, знаех вече защо. Тази е най-добрата й книга. В нея се събрани опитът от предишните й книги и порасналата любов към писането за деца.

Няма нищо по-хубаво от това да виждаш как един автор се развива и не се отказва въпреки изпитанията; че без да претендира за висши постижения и награди в книгоиздаването всъщност създава неща, които малко хора дръзват да правят в България заради високата цена и “тясната ниша”; че има какво да каже на децата и умее да го каже по един красив, искрен и разбираем начин.

Историята на Давид ме спечели с езика, сюжета, хубавите рими и важните послания. Само хубавата визия не е достатъчна, защото думите са витамините в ябълката, замисълът са нейните семенца. Недостигът на някои важни съставки в една книга може да доведе само до необратими загуби: като отдалечаването или тоталното бягство от съвременната българска книга. В този ред за мен “Давид” е едно сполучливо завръщане точно към класическите истории, в които има начало, среда и край. Прочетете още…

 

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s